verktyg

Vilka verktyg behöver en villaägare?

Som villaägare har man ett större ansvar än som hyresgäst, till exempel. När något behöver repareras är det du, och ingen hyresvärd eller bostadsrättsförening, som får komma och lagar det. Det gäller således att vara förberedd och att ha de verktyg som krävs om något går sönder eller om olyckan är framme.

Sladdlös borrmaskin

En sladdlös borrmaskin är ovärderligt för många villaägare. Nästan oavsett vad du ska skruva upp kan en sladdlös borrmaskin vara ett praktiskt verktyg. De har på senare år blivit betydligt mer prisvärda, men kan fortfarande kosta en del att köpa in. Många väljer att åka runt från butik till butik för att prisjämföra dem. Mer vanligt är dock kanske nu att man helt enkelt scannar av nätet. Köp verktyg online om du snabbt vill se vad de olika butikerna erbjuder.

Är det väldigt hårda material kan det dock vara en borrhammare du ska ha istället. För till exempel betong- eller tegelväggar rekommenderas annars en klassisk slagborr.

Trädgårdsredskap

En stor del av underhållet man behöver göra som villaägare är i trädgården. Har man en stor tomt kan det vara värt att lägga lite extra pengar på en bra gräsklippare till exempel. Det kan också vara bra att investera i en trimmer för det gräs som finns vid staketet. De flesta gräsklippare får inte med sig allt gräs vid kanterna, och man kan därför behöva gå längs staketet med en trimmer för att få bort det som gräsklipparen inte tar.

Skrapor

Skrapor används vid många olika typer av underhållsarbeten. Till exempel behövs skrapor vid förarbetet för målning eller tapetsering. För större ytor kan man visserligen använda sig av en slipmaskin, men skrapor är betydligt bättre för utrymmen och vrår som är lite svåråtkomliga. Har man ett antal skrapor hemma i olika slag är man bättre rustad vid nästa projekt eller underhållsarbete.

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *