Välj rätt sängkläder

I val av sängkläder är det framförallt materialet du bör titta på. Självklart är mönster snygga men de kommer knappast avgöra om du sover gott om nätterna eller inte.

Bomull – Klassiskt material

Köps sängkläder på större varuhus är det framförallt bomullsprodukter som hittas. Bomull har flera fördelar så som att det är prisvärt, slitstarkt, kan tvättas många gånger och är skönt mot huden. Det är därför bomull används i så många olika textilier.

Sen är det delvis skillnad på bomull och bomull. Bland annat blir det skillnad beroende på fiberlängden och hur materialet tillverkats.

Linne – Lyxigare och dyrare

Linne är tyg som är tillverkat av trådar från lin. Linne brukar upplevas mjukare än bomull. Dessutom har linne fördelen att smuts inte lika lätt fastnar på tyget. Detta just på grund av de mjuka och släta yta som uppstår. Linne passar bra för de som är varma om natten då det inte alls värmer på samma sätt som bomull.

Prismässigt är linnetyger betydligt dyrare än bomull. Men samtidigt är det många som kan tänka sig betala dyrt för att sova riktigt skönt en hel natt. Önskas sängkläder av linne får man gå till butiker med fokus på lite mer exklusiva produkter, som exempelvis The White Plot.

Percale – lyxigare bomull

Percale är bomull men som finkammats vilket skapar en lyxigare känsla och mjukare produkt än klassisk bomull. Man har extremt fina trådar och binder dessa mycket tätt. Det skapar därmed en slät och mjuk yta som mer liknar linne än klassisk bomull. Här har man kunnat kombinera fördelarna med bomullens stryktålighet med den mjuka känsla som exempelvis linne har.

Percale blir därmed ett sätt att hålla nere kostnader för de som söker mjukare och lyxigare örngott, påslakan eller andra sängkläder. Men som med allt handlar det om kvalité. Det finns både dyrare och billigare produkter inom alla dessa material.

 

 

 

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *