lövblås

Välj rätt lövblås

Att välja rätt lövblås kan ibland kännas lite svårt om man inte är helt insatt. Med rätt modell kommer ditt jobb med att blåsa löven dock att gå mycket fortare och smidigare. Vilken modell man bör välja beror i hög grad på det arbete man ska göra. Ska man köra långa och tuffa arbetspass, kommer ju inte en handhållen batteridriven lövblås fungera särskilt bra.

Kort sagt finns det en hel del saker som spelar in. Annat som kan vara viktigt är till exempel ekonomin och ergonomin.

Vad ska du göra?

Som nämnt i inledningen är olika lövblåsar anpassade för olika typer av arbetsuppgifter. Till exempel finns det dem som är lite större med en kraftig motor och med en hög arbetskapacitet. Dessa passar ofta proffs eller dem med stora tomter som behöver blåsas ofta.

Givetvis kan man köpa en lövblås av dylik storlek även om man har en mindre tomt. Då får man dock räkna med att betala lite pengar i onödan, då en mindre och billigare lövblås förmodligen hade räckt för att klara av jobbet.

Ekonomin

Att olika lövblåsar kostar olika mycket är ingen hemlighet. Ibland gäller regeln, som det ofta gör, att det som är lite dyrare ofta är lite bättre. Det här stämmer dock givetvis inte i alla fall. Ibland kan man göra riktiga fynd och hitta en lövblås med kapacitet som kanske bara hittas hos dyrare modeller annars.

Något annat som påverkar ekonomin är drivmedlet. Du kommer snabbt märka att det finns många olika lövblåsar på marknaden med olika drivmedel. Vissa är batteridrivna, andra går på el med sladd, medan andra går på bensin. Väljer man en lövblås som går på bensin får man sannolikt räkna med att betala mest för driften. En av de mer udda modellerna som finns på lövblås.se är en hybrid med både batteri- och eldrift.

Ergonomin

Något annat som kan spela in är hur tung lövblåsen är och hur den känns att bära. Är man lite äldre eller har problem med kroppen kan det finnas skäl att välja en lite mindre lövblås, även om det betyder att man får kompromissa med kapaciteten något.

Visserligen finns det riktigt lätta lövblåsar, men då är de ofta till för att städa verandan eller en mycket liten yta. Att använda en sådan till en hel trädgård kan ta en hel del tid. Däremot finns det skillnader bland de mellanstora modellerna, och för någon som kanske inte orkar bära tungt en längre tid, kan det finnas skäl att välja en av de mer lättviktiga.

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *