Text & Art

Text & Art ger dig möjlighet att inreda mer personligt än någonsin

Det har varit populärt med tavlor och konstverk på väggarna i alla tider. Det går långt tillbaka i tiden, ja t.om. på stenåldern hade ju människor någon typ av konst på väggarna. Även om det kanske var av andra anledningar än just inredning. Troligtvis kommer vi fortsätta att ha olika verk på våra väggar under en lång tid framöver.

Men det som skiljer sig nu är den digitala tidsåldern. Antalet målade tavlor minskar och det är inte lika vanligt med akvarellmålningar i svenska ungdomars första lägenheter. Istället är det nu betydligt vanligare med tavlor med text eller diverse posters med citat. Ungdomar verkar onekligen vilja ha personlig konst på väggarna, inte abstrakta oljemålningar. Vad beror detta på? Ja det är nog svårt att svara på.

På internet finns massvis med butiker som säljer diverse posters och prints för alla som vill följa den här trenden. En del är specialister och fokuserar enbart på doptavlor eller bröllopstavlor. Andra erbjuder skräddarsydda posters där man själv skriver in sitt favoritcitat eller text. Sedan finns det de som erbjuder lite av varje, t.ex. textart.se. Det är en relativt nystartat butik som vi fått upp ögonen för och vill tipsa om.

Det vi tycker är charmigt med Text & Art är att bakom butiken står inte ett stort företag med eget tryckeri, utan en ung Jönköpingskille. Det är fascinerande tycker vi. Dessutom blir det lite mer personligt när man vet vem som designar det. Att arbetet inte sker på ren automatik. Personligare än så blir det inte. Och eftersom butiken är rätt liten, så läggs troligtvis gott om tid och kärlek på varje enskild poster.

Det här är exempel på posters du kan köpa hos Text & Art:

  • Bröllopstavlor – Rama in ett personligt designat minne från ert bröllop.
  • Doptavlor – Köp ett konstverk med ditt barns födelse i fokus.
  • Stadstavlor – Inred med din favoritstad. Text och motiv från te.x. New York eller Göteborg
  • Tavlor med citat – Citera din favoritartist, författare eller kändis, rama in och sätt på din vägg.
  • Ordspråk – Har du något favoritordspråk? Varför inte inreda med det.

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *