Tips för dig som ska köpa mattor på nätet

Ska du köpa en ny matta? Ofta är det inget litet beslut. Ska man köpa en något större matta blir det ofta en ganska stor summa pengar man lägger ner. Dessutom är en stor matta avgörande för hur hemmet känns och ser ut. Att hitta rätt matta medan man bläddrar igenom det stora utbud som finns på nätet är alltså inte särskilt lätt. Det man måste ha i åtanke är främst färg, storlek, pris och material.

Fråga någon ur personalen

Om man inte själv är duktig på mattor, är det bra att tidigt fråga om hjälp. Många av de lite större butikerna som säljer mattor är mycket snabba att svara online. Vissa skriver att de ”svarar omgående”, medan andra har en liten chattbox som öppnas direkt i webbläsaren.

Genom att berätta om din budget, vilka behov du har och hur ditt hem ser ut kan du få snabb hjälp och relevanta tips på mattor att köpa. Ett annat tillvägagångssätt är att välja ut ett antal mattor själv, och sedan visa upp dem för någon ur personalen och fråga om tips och råd.

Smalna av på pris direkt

Många butiker på nätet har ett enormt utbud av mattor att välja mellan. Om du har en budget som tillåter ett köp på 3000 kronor, är det ingen idé att titta på dem som är dyrare. Snarare kan det locka till ett impulsköp som egentligen gör att din budget överskrids.

Många nätbutiker har en funktion där du kan dra i reglar för att sätta ett eget prisintervall. Andra har funktionen att du helt enkelt kan sortera produkterna så att de billigaste visas först. Ett annat tips är att titta på sidor som samlar flera butikers utbud av designmattor. Du ser då en mycket stor variation av priser och matt-typer.

Finns det gratis prover?

I många fall när man handlar tyger på nätet, finns möjligheten att få gratis prover hemskickade. Om du ska lägga ner mycket pengar på en ny matta kan det vara värt att göra detta. Färgen du ser i nätbutiken kan nämligen upplevas lite annorlunda i ditt hem. Visst, det tar några dagar extra att få proverna hemskickade och sedan beställa mattan – men för ett större köp kan det vara värt det.

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *