saccosäck

Intervju med Saccosäckar.se

Vi har fått möjlighet att träffa ägarna av Saccosäckar.se och ställa några frågor till dem gällande inredning, saccosäckar deras verksamhet.

Saccosäckar – Är inte det 80-tal?

Jo, det är 80-tal. Men även 90-tal och 2010-tal. Skillnaden är bara, som med all inredning, att stil, form och funktion förändras över tid. Det många tänker på när man tänker på en saccosäck är en modell som liknar Barbapappa. De finns kvar – men det är inte de som säljer bäst idag.

Så vad säljer idag?

Ett kort svar är Fatboy. Fatboy är helt klart det mest kända märket på moderna saccosäckar och säljer alltid bra. Men när ett märke lyckas bra med något så tar andra efter. Nu finns det flera märken i Sverige som tillverkar modeller som är väldigt lika Fatboy Original.

Den klassiska modellen som är ungefär 140*180cm är mest eftertraktad. Det är även den vi säljer mest av. Men utbudet är betydligt bredare än så. Vi har närmare 50 olika saccosäckar från närmare 10 olika återförsäljare så det är väll tydligt att efterfrågan är stor.

Vad ska man tänka på när man köper saccosäck?

Egentligen är det samma sak som när man köper andra möbler. Var ska de stå och vilken funktion ska de ha? Rent designmässig är det ju skillnad på om man ska ha den i barnens rum eller i vardagsrummet. Vill du ha en klassisk svart eller kanske en med fårskinn? Ska den kunna vara utomhus? Ska den till och med kunna flyta?

Ja, det är väll som med all inredning. Men vad ser ni för tendens att folk tittar på?

Priset! Helt klart. Vi har en modell som kostar 599kr vilket är mindre än hälften än andra modeller som är nästan identiska med denna. Denna säljer extremt mycket bättre än de andra. Så visst är priset väldigt avgörande. I alla fall om man bara vill ha en basic-modell. Vill man ha med ryggstödsband, att den flyta eller med tryck eller annat så går priset ju upp.

Flyta? Kan man ha den som badfåtölj?

Både ja och nej. Det finns saccosäckar som flyter. Men tillverkarna är tydliga med att det inte är en leksak och att de inte bör användas på djupt vatten. Men visst, i strandkanten är det härligt att få lite gupp på säcken en sommardag.

Tackar – Då tar vi med oss det nästa gång en sacco ska köpas in….

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *