köksrenovering

Inspiration och planering av köksrenovering

Köksrenovering ser många fram emot och är en härlig dröm. Instagram och Facebook flödar över av köksprojekt där du kan hitta mycket inspiration.

Dessa sökord och hashtags är bland de mer populära att använda när för att hitta inspiration:

#köksinspiration

#kök

#inredning

#kitchendesign

#interior

#interiordesign

#köksrenovering

När ni letar runt bland all inspiration och de olika användarkontona kommer ni också få en förståelse för vad som krävs för att planera en köksrenovering. Vid en köksrenovering bör du tänka på en del olika saker som vi listar nedan:

Budget

En köksrenovering är en investering som återbetalar sig på olika sätt men räkna på din budget i överkant så inga otrevliga överraskningar dyker upp

Mät upp köket och gör en skiss

Det är helt avgörande att planera ditt nya kök för att spara både tid och pengar. Vid en köksrenovering underlättar det om du planerar kring placeringen av vitvaruinstallationerna.

Underlaget

Du måste veta vad för underlag och byggnationer av köket som finns innan du renoverar. Be din hantverkare hjälpa dig att undersöka det för att få de bästa förutsättningarna för en lyckad köksrenovering.

Ditt behov

Vad är det primära behovet av en köksrenovering? Tänk efter vad som är viktigt idag och även för framtiden. Ska det vara ett tidlöst kök eller ska det vara ett toppmodernt kök med den allra senaste designen? Är den praktiska förvaringen viktig? Sk det finnas en stor köksbänk med stor diskho? Rita upp allt för att få det överskådligt och förslagsvis gör du flera olika skisser där du kan jämföra det praktiska mot dina behov för att kunna prioritera så du inte spräcker budgeten.

Stil och design

Det visuella intrycket av köket är helt avgörande för hur du kommer att trivas i köket efter köksrenoveringen är klar. Välj materialval, färg och inredning så det skapas ett helhetsintryck i all inredning. Besök olika butiker, googla på nätet och kolla de sociala medierna för att hämta inspiration och för att skapa dig prisbilder på allt.

Anlita en hantverkare

När du kommit så långt så du vet hur ditt kök ska se ut och vad din budget är anlitar du en hantverkare om du inte tänkte göra renoveringen själv. Du hittar erfarna och kompetenta hantverkare som utför köksrenoveringar på Sveriges Byggservice!

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *