entré hus

Håll entrén till villan fin

Ett hus med en riktigt fin entré kan ge vilket hus som helst ett riktigt lyft. Det är entrén som du och dina gäster går in igenom och det finns många möjliga saker att göra för att ge gästerna ett så bra intryck som möjligt.

Tumregeln är att tänka personligt och göra det lite annorlunda. Entrén låter en experimentera en hel del, eftersom det är en ganska liten del av huset. Fasaden eller taket är till exempel något man inte vill experimentera särskilt mycket med. Vissa delar av huset passar ofta bättre att vara stilrena, medan andra kan vara lite mer utstickande.

Jobba med växter

Grönska är ett oerhört kraftfullt verktyg som det går att göra mycket med. Ett exempel är att ställa en liten möbel, till exempel en stol, i en starkt utstickande färg vid entrédörren. Matcha sedan den här färgen med olika blommor som är lika färgstarka. Det här går givetvis att ta ett steg längre, med fler färger, blommor och möbler.

Växter ger överlag en välkomnande känsla. Det här är såklart något att eftersträva särskilt mycket när det gäller just entrén. Har du i övrigt ett mycket exklusivt och lyxigt hus, kan fina blomuppsättningar bidra till att huset känns både exklusivt och hemtrevligt på samma gång.

Matcha entrén med markiser och andra detaljer på huset

Många hus har markiser både på vänster och höger sida om ytterdörren. En trend som är ganska vågad, men som garanterat ger en stark effekt, är att måla om ytterdörren i samma mönster och färger som markiserna på huset.

Det gäller dock att markiserna sitter förhållandevis nära ytterdörren för att den här effekten ska uppnås. Om entrédörren står ensam i ett randigt eller rutat mönster kan det se ganska tokigt ut. Om det matchas på rätt sätt blir det dock en kraftfull effekt som gör att ditt hus sticker ut från mängden med stilfullhet.

Håll det rent och snyggt

Det här är något som de allra flesta känner till, men som ändå är lätt att glömma av. Att hålla entrén ren och fräsch är nästan ett måste för att göra den rättvisa. Låt inte saker du inte riktigt har någon plats för stå där, utan ställ dem då hellre i ett förråd eller liknande. Det kan dock vara bra att låta en kvast eller borste stå vid ytterdörren. På så vis kan du rengöra lite snabbt när du ser att det behövs.

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *