inredningstips från husjournalen

Fyra snabba inredningstips

Är man inte helt nöjd med hur det ser ut i sitt hem, finns det som tur är många enkla saker man kan göra för att liva upp det. Även om man är nöjd med hur det ser ut – kan man bli förvånad över hur många inredningstips det finns som man kan använda sig av ändå.

Nedan följer fyra snabba inredningstips från Husjournalen.

Häng upp en gardin – som inte sitter vid fönstret

Har du ett stort kök, som nästan sitter ihop med vardagsrummet? I sådana fall kan en gardin hängas upp som skärmar av de båda rummen. Det här gäller givetvis inte bara om det är ett kök och ett vardagsrum som sitter ihop, utan även andra typer av rum.

Gardinen får gärna vara snyggt och lågt knuten till den ena sidan av ”karmen” (eller det som skiljer de både rummen åt). Ofta är det snyggt om gardinen är i en diskret färg. Men det beror givetvis på smak och hur ditt hem ser ut i övrigt.

Var kreativ med sängkläderna

En säng behöver inte bara innebära matchande örngott och påslakan. Sängkläderna går att variera på många sätt, och på så vis göra dem till en mer personlig del av ditt hem. Gå lös med snyggt vika filtar, mönstrade överkast eller varför inte en bred kudde över nästan hela sängbredden i en utstickande färg?

Antika möbler i badrummet

Ofta ser man enkla, moderna och plastiga möbler i badrummet. Det här kan livas upp ordentligt genom att istället ställa in någon snygg och anrik möbel. Till exempel kan en gammal byrå i ett vackert träslag ge badrummet en helt ny känsla.

Givetvis bör det också vara funktionellt. Det bästa är att helt enkelt att försöka anpassa möbeln efter behoven. Kanske är ett gammalt skåp bättre?

Måla gamla möbler vita

Vit är en färg som många möbler gör sig väldigt snygga i. Har du en gammal stol, pall eller kanske ett bord som bara står och skräpar? Testa att måla den vit och ställ in den i vardagsrummet eller på en annan bra plats. En gammal och billig möbel kan få helt nytt liv med hjälp av bara lite vit färg.

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *