Trädgård med stuga

Fem tips till trädgården du förmodligen inte testat

Oavsett om du är nybörjare eller proffs i trädgården, finns det alltid nya tips att ta del av. En del är mer beprövade och kan säkerligen göra trädgården finare, medan andra är mer ovanliga tips som de flesta nog inte hört talas om.

Har du prövat något av dessa?

Lägg äggskalen i mixern

Har du en mixer? Och äter du ägg? I sådana fall har du utmärkta förutsättningar att ge din trädgård en riktig kalcium-boost. Lägg helt sonika i äggskalen i mixern och sätt igång den. Efter ett tag har du ett fint puder som du kan strö ut över utvalda delar i trädgården.

Håll undan djuren med hjälp av plastgafflar

Om du har husdjur, särskilt katter, kan det ibland verka som att de inte alls uppskattar det fina arbete du gjort på rabatten. För att undvika att de trampar ner dina växter, eller beter sig som om det vore en kattlåda, kan du helt enkelt stoppa ner plastgafflar i jorden. Effektivt, snabbt och praktiskt!

Häll inte ut kokvattnet

Om du har kokat grönsaker, är det nästan slöseri att hälla ut det. Vattnet är nämligen mycket bra gödsel för dina växter. Det innehåller mängder av nyttigheter som gör att dina växter kommer trivas riktigt bra. Glöm dock inte att låta vattnet svalna av först.

Nyp örterna

Om du har örtväxter är det här ett tips som är värt att testa. Nyp helt enkelt grenen på området mellan löven och stammen. Det här triggar örten att växa till följd av en slags överlevnadsinstinkt. Fungerar utmärkt på exempelvis basilika.

Håll växterna fuktiga

Tycker du att dina växter torkar ut lite för fort? Ett enkelt, men effektivt, tips är att lägga en blöja i botten på krukan. Det här hjälper jorden, och därmed växten, att hålla fukten längre. Det här är extra användbart under sommaren när det är riktigt varmt.

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *