bambugolv

Funderar du på bambugolv?

Bambugolv är något som blivit väldigt trendigt de senaste åren. Framförallt bland dem som är intresserade av heminredning är det vanligt att se detta. Men det är inte bara det estetiska som lockar heminredningsfantasterna. Ett annat starkt argument för att skaffa bambugolv är att de är väldigt tåliga – åtminstone i jämförelse med andra trägolv.

Något annat som gör det till ett populärt val är att det är miljövänligt. Bambugolv passar alltså inte bara dem som är måna om utseendet och tåligheten – utan även miljön.

Bambugolvets egenskaper

Som nämnt i inledningen är bambu ett mycket hårt och tåligt träslag. Till skillnad från de träslag som ”vanliga” trägolv brukar bestå av, sväller och minskar de inte heller vid temperaturväxlingar. Vidare tål de fukt och andra påfrestningar mycket väl.

En annan fördel, som kanske inte är lika uppenbar, är att bambu har en mycket god värmeledningsförmåga. Det här gör det till ett utmärkt alternativ för den som funderar på att lägga golvvärme.

Var kan de läggas?

Med hänsyn till ovanstående egenskaper, verkar det kanske inte särskilt konstigt att bambu kan läggas i husets alla rum – även badrummet. Dock gäller det att bambun är av hög kvalitet. Bambu av hög kvalitet kan med fördel läggas i de mer belastade delarna av hemmet. Förutom just i badrummet, kan det även läggas i hall och kök.

bambugolvBambugolv på den svenska marknaden

Än så länge är utbudet ganska tunt på den svenska marknaden. Dock blir bambugolv allt mer och mer populärt, och förmodligen kommer de att synas mer framöver. Även om antalet varuhus som säljer bambugolv än så länge är förhållandevis lågt, är de flesta av bra kvalitet.

Dess höga kvalitet, tålighet och miljövänlighet är dock egenskaper som kostar. Ett bra bambugolv går inte sällen på runt 1 000 kronor per kvadratmeter. Är man ute efter bambu – men ändå vill skona plånboken – kan ett laminatgolv vara ett alternativ.

Post Author: husadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *